Waterkeringen

Een groot deel van Nederland ligt onder de zeespiegel en dat maakt onze samenleving kwetsbaar voor overstromingen en wateroverlast. Niet voor niets is in ons land zo’n 3.700 kilometer aan waterkeringen te vinden. Bent u goed voorbereid op wateroverlast? Gelmo kan u helpen! Gelmo levert op maat gemaakte waterkeringen door heel Nederland. Zo beschermt u uw gebouw, bedrijf of eigendommen het beste tegen wateroverlast en komt u niet voor verrassingen te staan!

Waterkering: beschermd tegen wateroverlast

Een waterkering is een sterke barrière die het doel heeft de samenleving te beschermen tegen wateroverlast en overstromingen. De waterkeringen in het assortiment van Gelmo worden aangeleverd door Aggéres Flood Solutions, een Belgisch bedrijf gespecialiseerd in overstromingsproblematiek.

Muro waterkering

De Muro is een lichtgewicht aluminium modulair schotbalkensysteem en is zowel geschikt voor private als voor openbare toepassingen. Het systeem is dermate innovatief ontworpen dat het een zeer snelle installatie toelaat. Ook is dit type waterkering is naderhand weer snel te verwijderen en op te bergen.

Porta waterkering

Ook de Porta is gemaakt van uiterst licht materiaal. Dit is een handig en eenvoudig te installeren overstromingsbarrière; in 30 seconden is het product al gemonteerd. De Porta is voor zowel ramen en deuren als voor grotere openingen te plaatsen. Doordat het beschermschot met vrijwel onzichtbare geleidingsrails wordt gemonteerd, verandert het uitzicht van uw raam of deur niet.

Overige oplossingen voor wateroverlast en overstromingen

Daarnaast zijn er nog een aantal andere mogelijkheden die gelden op aanvraag. Bijvoorbeeld de Velox, een snel inzetbare en uitrolbare waterkering die door het opkomende water wordt uitgevouwen. Zo wordt het water van de overstroming door zijn eigen gewicht een barrière tegen wateroverlast. Ook is er de SCFD waterkering, die volledig automatisch en zelfstandig functioneert wanneer water een bedreiging vormt.

Contact

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden om wateroverlast te voorkomen met onze waterkeringen? Neem dan gerust contact met ons op! Wij spreken de opties met u door en adviseren u over het product dat bij uw situatie past. Bel 024 – 3580777 of vul het contactformulier in om een afspraak te maken.