Met een tourniquet, ook wel een draaihek genoemd, heeft u controle over de bezoekersstromen op uw terrein. Tourniquets worden vaak ingezet op openbare locaties en percelen, zoals dierentuinen, speeltuinen, voetbalstadia, luchthavens, sportclubs, etc. Ook steeds meer bedrijven kiezen vaak voor dit type poort. Het grote voordeel van een tourniquet is dat hij is ingericht om telkens 1 persoon toegang te verschaffen tot uw terrein of bedrijf. Zo voorkomt u dat ongeautoriseerde personen uw terrein betreden. De controle van personen is derhalve geoptimaliseerd, ook voor de veiligheid van uw eigen personeel of visites. De meeste tourniquets werken op basis van een elektromagnetische aandrijving, waardoor u zelf niet hard hoeft te duwen. Er zijn echter ook tourniquets met een elektronische aandrijving. De poort beweegt dan automatisch zodra een persoon wordt gedetecteerd.

De mogelijkheden van een tourniquet

Een tourniquet geeft u veel mogelijkheden met betrekking tot toegangscontrole. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een tourniquet van een kaartlezer te voorzien. Er wordt dan alleen toegang verleend aan personen met een geldige pas. Afhankelijk van uw keuze draait de poort één richting op. Hierdoor is het heel gemakkelijk om een aparte ingang en uitgang te creëren voor nog meer toegangscontrole. Daarnaast zijn er nog tal van mogelijkheden betreft uitstraling, aandrijving en grootte. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor gebogen of rechte buizen of voor een mechanische of handmatige aandrijving. De keuze is aan u!

Meer informatie?

Tourniquets van Gelmo zijn in diverse varianten verkrijgbaar en helemaal aan te passen naar uw wensen en (veiligheids)eisen. Wij voorzien u graag van een juist advies wat betreft maatvoering, uitvoering en samenstelling. Indien u meer informatie wenst kunt u rechtstreeks met ons contact opnemen via 024 – 358 07 77 of vul ons contactformulier in. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.