Wat is een tourniquet / draaihek?

Een tourniquet, ook wel een draaihek genoemd, geeft u controle over bezoekersstromen op uw terrein. Tourniquets worden vaak ingezet op openbare locaties. Denk aan dierentuinen, speeltuinen, voetbalstadia, luchthavens en sportclubs. Ook steeds meer bedrijven kiezen vaak voor dit type poort. Het grote voordeel van een draaihekwerk is dat je er steeds een enkel persoon toegang mee geeft. Met een tourniquet voorkomt u dat ongeautoriseerde personen uw terrein betreden. De meeste tourniquets werken op basis van een elektromagnetische aandrijving. Hierdoor hoeft u niet hard te duwen. Er zijn echter ook tourniquets met een elektronische aandrijving. De poort beweegt dan automatisch zodra een persoon wordt gedetecteerd.

De mogelijkheden van een tourniquet

Een tourniquet heeft veel mogelijkheden als het gaat om toegangscontrole. Zo is het mogelijk om een tourniquet te voorzien van een kaartlezer. Alleen personen met een geldige pas kunnen dan het terrein betreden. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om de poort slechts één kant op te laten draaien. Bezoekers kunnen dan alleen het terrein verlaten en daarna niet meer betreden. Hierdoor kun je met twee tourniquets al heel gemakkelijk een ingang en uitgang creëren. Daarnaast zijn er nog tal van mogelijkheden betreft uitstraling, aandrijving en grootte. U kunt kiezen voor gebogen of rechte buizen of voor een mechanische of handmatige aandrijving. De keuze is aan u!

Tourniquet op uw terrein?

De tourniquets van Gelmo zijn in diverse varianten verkrijgbaar en zijn volledig aan te passen naar uw wensen en (veiligheids)eisen. Wij voorzien u graag van een juist advies wat betreft maatvoering, uitvoering en samenstelling. Indien u meer informatie wenst kunt u rechtstreeks met ons contact opnemen via 024 – 358 07 77 of vul ons contactformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.