Een speedgate of snelvouwhek is, zoals de naam al doet vermoeden, een poort die razendsnel opent en sluit. Met een snelheid van maximaal 200 cm per seconde is het dan ook de snelst sluitende poort op de markt en dus vele malen sneller dan een reguliere schuif- of draaipoort. Een speedgate is hierdoor ook een stuk veiliger: de poort is namelijk maar korte tijd open. Bovendien sluit een speedgate ook de toegang voor voetgangers af, in tegenstelling tot een slagboom. Speedgates zijn met name geschikt voor zakelijk gebruik en worden veelal gebruikt bij parkeergarages en bedrijventerreinen met grote en regelmatige bezoekersstromen.

Speedgate: veilig en robuust

Speedgates, ook wel snelvouwhekken, snelvouwdeuren of harmonicahekken genoemd, zijn een ideale oplossing wanneer u selectief personen en voertuigen wilt toelaten op uw terrein of in uw gebouw. Door de speedgate te koppelen aan een beveiligings- of toelating systeem houdt u controle over uw bezoekersstromen. Het is mogelijk om op meerdere manieren personen te autoriseren om de poort te openen, zoals met een pas of een camera die het kenteken van het voertuig scant. Het scannen van het kenteken is met name ook een zeer geschikte oplossing voor parkeergarages. De speedgates van Gelmo zijn van hoogwaardige kwaliteit en robuuste metalen gemaakt. Hierdoor zijn de poorten zeer vandalismebestendig. Alle speedgates die Gelmo levert zijn voorzien van alle veiligheidsnormen.

Verschillende opties

Bij aanschaf van een speedgate kunt u kiezen uit verschillende opties. Zo kunt u bijvoorbeeld zelf de kleur van de poort bepalen. U heeft keuze uit alle mogelijke RAL-kleuren. Wij poedercoaten de speedgate in de gewenste kleur en nemen uiteraard ook de geleiding mee. Afhankelijk van de plaatsing kan er voor boven- of ondergeleiding worden gekozen. Bovengeleiding wordt doorgaans toegepast bij een inpandige afsluiting, zoals een parkeergarage. Ondergeleiding wordt daarentegen vaker gebruikt om een terrein af te sluiten. Bij plaatsing stellen wij de elektrische aandrijving zodanig af dat de sluit- en opensnelheid passen bij uw wensen en eisen. Tot slot heeft u ruime keuze uit diverse veiligheidsopties, zoals een kentekenscanner en intercom.

Speedgate prijzen

De prijs van een speedgate is afhankelijk van de verschillende opties die worden gekozen. Zo kunt u een speedgate uitbreiden met diverse toelatingsmogelijkheden, zoals een camera, scanner, ticketsysteem, etc. De prijs van een speedgate wordt bepaald aan de hand van deze opties, maar ook de uitvoering, materiaalkeuze en het gekozen automatiseringssysteem zijn bepalend voor de prijs. Wilt u een prijsopgaaf voor een speedgate? Stuur ons dan uw wensen en eisen toe. Wij maken dan een offerte op maat.

Advies op maat over speedgates

De Gelmo speedgates zijn er in diverse varianten. Zo heeft u keuze uit hoge of lage poorten, poorten met een Lace Fence® ontwerp en poorten met een open of dichte bekleding zoals spijlenhekwerk. Wij adviseren u graag bij de aanschaf van een speedgate en bespreken indien gewenst alle mogelijkheden en opties wat betreft maatvoering, uitvoering en samenstelling met u door. U kunt contact met ons opnemen door ons contactformulier in te vullen of door te bellen met 024 – 358 07 77. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.