Wat is een speedgate?

Een speedgate of snelvouwhek is, zoals de naam al doet vermoeden, een poort die razendsnel opent en sluit. Met een snelheid van maximaal 200 cm per seconde is het de snelst sluitende poort op de markt. In vergelijking met een reguliere schuif- of draaipoort is een speedgate dus beduidend sneller en daardoor ook veiliger. Bovendien sluit een speedgate ook de toegang voor voetgangers af. Dit in tegenstelling tot een slagboom. Speedgates zijn met name geschikt voor zakelijk gebruik, zoals bij parkeergarages en bedrijventerreinen met grote en regelmatige bezoekersstromen.

Speedgates: veilig en robuust

Een speedgate is een ideale oplossing wanneer u selectief personen en voertuigen wilt toelaten op uw terrein of in uw gebouw. Wanneer u de speedgate koppelt aan een beveiligings- of toelatingssysteem houdt u controle over uw bezoekersstromen. Het autoriseren van bezoekers gebeurt met een pas, ticket of een camera die het kenteken van het voertuig scant. Het scannen van het kenteken is met name ook een zeer geschikte oplossing voor parkeergarages. De speedgates van Gelmo zijn van hoogwaardige kwaliteit en gemaakt met robuuste metalen gemaakt. Hierdoor zijn de poorten zeer vandalismebestendig. Alle speedgates die Gelmo levert zijn voorzien van alle veiligheidsnormen.

Verschillende opties

Bij aanschaf van een speedgate kunt u kiezen uit verschillende opties. Zo kunt u bijvoorbeeld zelf de kleur van de poort bepalen. U heeft keuze uit alle mogelijke RAL-kleuren. Wij poedercoaten de speedgate in de gewenste kleur en nemen uiteraard ook de geleiding mee. Afhankelijk van de plaatsing wordt er een boven- of ondergeleiding geplaatst. Bovengeleidingen worden doorgaans toegepast bij een inpandige afsluiting, zoals een parkeergarage. Ondergeleidingen wordt daarentegen vaker gebruikt om een terrein af te sluiten. Bij plaatsing stellen wij de elektrische aandrijving zodanig af dat de sluit- en opensnelheid passen bij uw wensen en eisen. Tot slot heeft u ruime keuze uit diverse veiligheidsopties, zoals een kentekenscanner en intercom.

Speedgate prijzen

De prijs van een speedgate is afhankelijk van de verschillende opties. Zo kunt u een speedgate uitbreiden met diverse toelatingsmogelijkheden, zoals een camera, scanner, ticketsysteem, etc. De prijs wordt bepaald aan de hand van deze opties, maar ook de uitvoering, materiaalkeuze en het gekozen automatiseringssysteem zijn bepalend voor de prijs. Wilt u een prijsopgaaf voor een speedgate? Stuur ons dan uw wensen en eisen toe. Wij maken dan een offerte op maat.

Advies op maat over speedgates

De Gelmo speedgates zijn er in diverse varianten. U heeft keuze uit hoge of lage poorten, poorten met een Lace Fence® ontwerp en poorten met een open of dichte bekleding zoals spijlenhekwerk. Wij adviseren u graag bij de aanschaf van een snelvouwhek en bespreken  alle mogelijkheden en opties wat betreft maatvoering, uitvoering en samenstelling. U kunt contact met ons opnemen door ons contactformulier in te vullen of door te bellen met 024 – 358 07 77. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.